konkurrence 

Bygherre : Privat bygherre
Adresse: Højbjerg, Århus
Areal : 700 m²
År : 2008
Status : Endnu ikke afgjort

Samarbejde med :
Vesthardt Arkitekter

På er stor skrående naturgrund i Skåde ved Århus, formgives en unik Villa i en lysning. Den træ bevoksede naturgrunds placering i Marselisborgskoven, med udsigt over slugten og ud over Århus er udgangspunktet.
Projektet søger på en gang at tilpasse sig og understrege dette særlige sted og områdets kvaliteter. Et samlet bygningsværk der respekterer stedets særlige historie, byskala og arkitektur. Projektet ønsker ikke at konkurrere med eller overtrumfe kvarterets øvrige historiske fine villaer. Projektet ønsker at gå i dialog med de historiske villaer i området – en tilføjelse i form af en ny tidsløs klassiskmoderne villa.
En klassiskmoderne villa skal naturligvis være en god bolig og efter vores me–ning må den være tidstypisk. Det vil sige: nutidigt i konstruktion og arkitekto–nisk udtryk, tidløst i forlængelse af den historiske villatype, men selvfølgelig leve op til de bo kvaliteter vi efterlyser i dag. Komfort på alle niveauer eksempelvis i forhold til energiforbrug, lyd, lys, akustik, kvalitetsmaterialer, æstetisk, rumme de behov der efterlyses, være funktionel, let at vedligeholde og holde ren.
En moderne villa af denne størrelse skal også være en hyggelig ramme om det liv der leves. Det kan både være det intime liv samt det sociale liv med ”plads” til både få og mange gæster, med plads og mulighed for både at hygge sig og være aktive.

 

1 2 3 4 5 >